Waarom kiezen voor LED | Tronix
Home › Waarom kiezen voor LED

Waarom kiezen voor LED?

LED-fabrikanten hebben enorme vooruitgang geboekt op het gebied van LED-technologie en -ontwerp. We zien dan ook steeds meer klanten overgaan naar LED lichtoplossingen omdat ze bewust kiezen voor hogere duurzaamheid, een lagere energierekening maar vooral ook voor meer mogelijkheden. Inmiddels is dan ook het moment aangebroken dat je echt niet meer om Led heen kunt vanwege de steeds strengere regelgeving op het gebied van milieu en duurzaamheid. 

De 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor LED:     

1. Energie-efficiëntie
LED's verbruiken veel minder energie dan standaard gloeilampen, wat leidt tot veel langere energiekosten. Ondanks de hogere aanschafprijs, zijn de kosten bij het gebruik van LED's op lange termijn aanzienlijk minder als gevolg van een veel lager energiegebruik dat soms wel kan oplopen tot 80%. Met de lange levensduur en betrouwbaarheid van LED's wordt daarnaast ook nog eens bespaard op onderhoudskosten, die bij de frequente vervanging van traditionele lichtbronnen aardig hoog kunnen uitvallen, denk behalve aan frequentie bijvoorbeeld ook aan het moeten huren van hoogwerkers als gevolg van gestelde veiligheidseisen.
 
    2. Levensduur & betrouwbaarheid
De werkelijke levensduur in uren is grotendeels afhankelijk van de warmteafvoer van de LED, maar de meeste fabrikanten garanderen op de LED zelf een levensduur van 50.000 uur, terwijl traditionele gloeilampen na enkele duizenden uren al doorbranden. LED's zijn zuiniger omdat er veel minder energie wordt gebruikt om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Ze gaan ongeveer 10 keer langer mee dan een traditionele lichtbron en werken direct op vol vermogen wanneer ze zijn ingeschakeld. Daar komt bij: LED-lichtbronnen zijn perfect voor moeilijk toegankelijke plaatsen in veeleisende omgevingen: LED's zijn ingekapseld in een vrijwel onbreekbare compositie. 

    3. Milieuvriendelijk
Niet alleen is er voor het produceren van LED's minder energie en materiaal nodig, ze bevatten ook geen toxisch kwik dat vaak wordt aangetroffen in fluorescentielampen. Het stroomverbruik van LED-lampen maakt ze ook veel beter geschikt voor zonne- of windenergie.

                 4. Technologie en kleuren
De technologie die bij LED-verlichting wordt gebruikt, zorgt voor een zo natuurlijk mogelijke kleurweergave. Deze wordt gemeten met de kleurweergave-index (CRI), en deze is bij LED's van nature al vrij hoog. Dit is een belangrijke factor voor elke winkel waar productpresentatie een grote rol speelt. LED-lichtbronnen bieden bovendien veel meer keuze in kleuren en kleurschakeringen dan traditionele verlichting, waaronder mooi warm wit. In combinatie met de nieuwste LED technologieën, zorgt dit voor eindeloze mogelijkheden en innovatieve toepassingen. Hiermee is verlichting niet langer alleen functioneel, maar in potentie ook een krachtige tool voor bedrijven.

     5. Betere veiligheid
De lage warmte-productie en lage voltage van LED's maken deze in de basis al tot een veiliger lichtbron. Geen breekbaar glas, geen hete gloeidraad, geen gas of schadelijke dampen. De sterkte en betrouwbaarheid van LED-lichtbronnen minimaliseren de kans op uitval op essentiële momenten (bijvoorbeeld in geval van nood). Dit verhoogt de persoonlijke veiligheid.

We maken gebruik van cookies om het gebruiksgemak van onze website te vergroten en de inhoud van het aanbod beter op uw wensen af te stemmen. Zo kunnen wij u beter van dienst te zijn. Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring en klik voor toestemming op akkoord.

Akkoord Informatie