Why choose LED | Tronix
Home › Why choose LED

Waarom kiezen voor LED?

LED-fabrikanten hebben enorme vooruitgang geboekt op het gebied van LED-technologie en -ontwerp. We zien steeds meer klanten overgaan op LED-verlichtingsoplossingen voor meer duurzaamheid, lagere energierekeningen en meer toepassingsmogelijkheden.

The 5 most important reasons for choosing LED:     

1. Energie besparing
LED's verbruiken veel minder energie dan standaard gloeilampen en buizen, wat leidt tot een forse daling van energiekosten. De aanschafprijs is hoger, maar LED's verbruiken aanzienlijk minder waardoor je op termijn een aanzienlijk lager energieverbruik hebt, soms wel tot 80%. Omdat de lange levensduur en betrouwbaarheid van LED-lichtbronnen bovendien tot lagere onderhoudskosten leidt, is de besparing dubbel zo groot. 
 
    2. Lange levensduur & betrouwbaarheid
De werkelijke levensduur in uren is grotendeels afhankelijk van de warmteafvoer van de LED, maar de meeste fabrikanten garanderen een levensduur van 50.000 uur van de LED zelf, terwijl traditionele gloeilampen doorbranden na enkele duizenden uren. LED's zijn zeer energiezuinig omdat er minder energie wordt gebruikt om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Ze gaan ongeveer 10 keer langer mee dan een traditionele lichtbron en werken direct op vol vermogen wanneer ze zijn ingeschakeld. Daar komt bij: LED-lichtbronnen zijn perfect voor veeleisende omgevingen omdat LED's zijn ingekapseld in een vrijwel onbreekbare materiaalsamenstelling en daardoor minder kwetsbaar zijn.

    3. Milieuvriendelijk
Niet alleen vereisen LED's minder energie en materiaal om te produceren, ze bevatten ook geen toxisch kwik dat vaak wordt aangetroffen in fluorescentielampen. Het stroomverbruik van LED-lampen maakt ze  bovendien veel beter geschikt voor zonne- of windenergie. LED's kosten ook minder energie om te produceren dan andere lichtbronnen, waardoor de milieubelasting ook minder is.

                 4. Technologie & kleuren
De technologie die bij LED-verlichting wordt gebruikt, zorgt ervoor dat kleuren zo natuurlijk mogelijk lijken. Deze kleurechtheid wordt uitgedrukt met de CRI kleurweergave-index. Een hoge CRI-factor is met name belangrijk voor een mooie presentatie van producten in de retailindustrie. LED's zijn doorgaans van hele goede kwaliteit en bieden een veel grotere keuze in kleuren en kleurschakeringen dan traditionele verlichting, waaronder ook mooi warm wit. Dat, in combinatie met de nieuwste LED-technologieën, zorgt voor eindeloze mogelijkheden en innovatieve verlichtingstoepassingen, waardoor verlichting niet alleen functioneel is, maar ook een krachtige en strategische tool kan zijn in de presentatie van je bedrijf. .

     5. Meer veiligheid & zekerheid
Doordat LED's veel minder warmte produceren en er sprake is van lagere voltages, zijn ze als lichtbronnen veel veiliger in gebruik. Geen breekbaar glas, heet gloeidraad, gas of andere schadelijke dampen. LED-lichtbronnen zijn bovendien betrouwbaarder omdat ze minder snel uitvallen, iets waar u - zeker in geval van nood - niet op zit te wachten.